David Finlayson
Om Vingården
Der er ingen tvivl om, at man i Sydafrika er beriget med et klima, som er helt unikt til vinproduktion. Tag nu bare Stellenbosch regionen, der ganske vist ligger på en breddegrad hvor man umiddelbart ville sige, at det kun var muligt at skabe røde bulderbasser med høj alkoholprocent og lavt syreindhold. Sådan er det bare ikke. Det nærliggende kolde hav, og bjergene omkring Stellenbosch gør, at middeltemperaturen i sommermånederne ligger på omkring 20 grader – samme temperatur som Bordeaux-området i Frankrig. Til gengæld får Stellenbosch langt mindre regn i vækstsæsonen end Bordeaux. Man har alle muligheder for at skabe sunde, friske, sukker- og syreholdige druer, som er grundlaget for produktion af topvin.David Finlayson blev grundlagt i 2004 af David Finlayson. Familien har været beskæftiget med vinproduktion i Sydafrika igennem 3 generationer og det var derfor ikke fremmed for David, at gøre karriere indenfor faget.David er uddannet ønolog og har arbejdet med vinproduktion flere steder i verden. Blandt andet New Zealand, Californien, Australien (Peter Lehman) og Bordeaux (Château Margaux) i Frankrig. David fremhæver selv de mange destinationer og forskelligartede forhold at producere vin under, som værende det, der har givet ham idéerne til hvordan han skulle få det bedste ud af vinen fra Stellenbosch